Laatste nieuws2020-10-03T20:41:07+02:00

Laatste nieuws

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen. 

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. 

Stuurt u dan een e-mail naar info@gooisehuisartsen.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.  Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.  Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen. 

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen. 

Tweede prik AstraZeneca woe 9 juni

Beste patiënt,

Voor de mensen die in onze praktijk zijn gevaccineerd met het AstraZeneca COVID-vaccin, is de datum van de tweede prik vervroegd.
Als u in het bezit bent van de officiële uitnodigingsbrief waarmee u op vertoon van uw voucher, op 10 april jl. de eerste prik heeft gekregen, dan bent u van harte welkom op:
woensdag 9 juni a.s. tussen 09:00 – 16:00 uur
op de Lindenlaan 46 in Huizen.
U dient mee te nemen:
RIVM Registratiekaart (heeft u gekregen bij de eerste prik)
oproepbrief incl. voucher 2e vaccinatie
– geldig legitimatiebewijs
– de ingevulde gezondheidsverklaring
De oorspronkelijke oproeptijd uit uw brief (zaterdag 26 juni) komt dus te vervallen en wordt vervroegd. Dit conform het advies van het RIVM en de Gezondheidsraad.
Bent u verhinderd op woensdag 9 juni? Dan loopt u het risico dat wij u niet de tweede prik meer kunnen geven. Neem dan vooraf per e-mail contact met onze praktijk op via info@gooisehuisartsen.nl
P.S. wij hebben op dit moment GEEN AZ vaccins op voorraad en krijgen pas geleverd op de dag van de vaccinatie (woensdag 9 juni). U hoeft hiervoor dus geen contact op te nemen. 

Covid 19 Vaccinaties VRAGEN?

Wil je vragen stellen over het coronavirus? Neemt dan contact op met het RIVM via 0800-1351 (publieksinformatienummer).

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 – 20:00 uur.  Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

link: https://www.rivm.nl/contact

In principe is iedereen uit het geboortejaar 1960 en ouder reeds opgeroepen.

De groep die vanaf 6 mei aan de beurt is voor een corona vaccinatie is de griep-vaccinatie-groep met een geboortejaar tussen 1961-2003. Als je tot deze groep behoort dan ontvang je uiterlijk op 2 juni een brief. De uitnodigingsbrief komt van het RIVM en de vaccinatie krijgt u op een van de GGD-locaties. Over de fasering hiervan zegt het RIVM: “(het) Uitnodigen gaat per huisartspraktijk, zodat alle mensen per huisartsenpraktijk in een keer uitgenodigd worden.

Als huisartsenpraktijk hebben wij geen invloed op de landelijke planning van de vaccinaties. Wij verzoeken je om je uitnodiging voor een vaccinatie af te wachten. Om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste informatie, plaatsen wij hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden met de links naar websites met informatie.

Veelgestelde vragen over het vaccineren tegen Corona

Waarom zou ik kiezen voor vaccinatie? En is vaccinatie verplicht?

‘Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen’.

Bron: Rijksoverheid

 

Wanneer word ik gevaccineerd?

‘Wil je weten wanneer je aan de beurt bent voor de vaccinatie tegen het coronavirus? Op deze website kan je zien wanneer je aan de beurt bent’.

Bron: Rijksoverheid

 

Heb ik een keuze in het vaccin dat ik krijg? 

‘Je kan niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin. Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of én welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn’.

Bron: Rijksoverheid

 

Ik ben gevaccineerd tegen Covid-19. Wanneer ben ik beschermd?
‘De meeste mensen krijgen 2 vaccinaties voor een goede bescherming. Je bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de 2de prik goed beschermd tegen het coronavirus. Soms is 1 vaccinatie voldoende. Dat is als je het vaccin van Janssen krijgt. Of wanneer je de afgelopen 6 maanden COVID-19 hebt gehad. Dan ben je ook 2 weken na de prik goed beschermd tegen het coronavirus’.

Bron: RIVM

 

Hoe ontvang ik een uitnodiging voor coronavaccinatie?

‘Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een uitnodiging via de post’.

Bron: Rijksoverheid

 

Wat doen huisartsen met vaccins die eventueel overblijven?

‘Huisartsen bestellen zorgvuldig en alleen voor mensen die aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. Je kan je niet aanmelden voor vaccins die over zijn’.

Bron: Rijksoverheid

Heb je toch nog vragen? Stuur ons dan een mail naar info @ gooisehuisartsen.nl – zo houden we de telefoonlijn bereikbaar voor patiënten met reguliere zorgvragen.

Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:
• mensen geboren in 1956 en 1957
• 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.
Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Halllux Podotherapie bij Gooise Huisartsen

Vanaf januari 2021 houdt Hallux Voetexperts Podotherapie spreekuur bij Gooise Huisartsen! Klik hier voor meer info

Hallux podotherapie Huizen wil met een totaal dienstenpakket alle voetklachten of klachten aan knieën, heupen of lage rug die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten, kunnen verhelpen of verbeteren. Hallux podotherapie heeft alle disciplines en oplossingen in huis, of werkt hier nauw mee samen, om boven genoemde klachten zo snel mogelijk te verhelpen. U kunt hierbij denken aan therapeutische zolen op maat, schoenadvies voor sporters, ortheses en advies voor voetoefeningen.

Nieuw! Vanaf nu ook echografie op onze praktijk

Nieuw! Vanaf nu ook echografie op onze praktijk

Bij Gooise Huisartsen kunt u vanaf nu terecht voor echografie onderzoeken van de boven- en onderbuik. Dokter Jim de Vos is geregistreerd als Huisarts-Echografist bij het College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden (CHBB). Een echoscopieonderzoek verricht op de praktijk van Gooise Huisartsen gaat niet af van het eigen risico voor de basisverzekering.

Wij werken met de moderne Siemens Acuson S2000 Helx Evolution.

Voor meer informatie klik hier.