Laatste nieuws2020-10-03T20:41:07+02:00

Laatste nieuws

Corona Maatregelen Update

Contact met de praktijk

Kom zonder afspraak NIET naar de praktijk! Dit om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur kunt u ons direct bereiken via 035 – 525 3425

Op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen kunt u de huisartsenpost bereiken via 088  – 130 96 00.

Het zelfstandig maken van afspraken via MGN/MedGemak is tot nader order uitgezet ivm Corona.

Mondkapjes verplicht

Heeft u toch een afspraak op de praktijk? Wij vragen u dan een mondmasker te dragen.

Algemene adviezen omtrent het Coronavirus

– Wilt u zich laten testen? Bel de GGD op 0800-1202 voor een afspraak.
– Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
– Kom NIET naar de praktijk als u klachten heeft.
– Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten meer heeft.
– Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand door een medische aandoening? Bel ons dan als u: koorts heeft EN hoest, moeilijk ademt of er klachten zijn die u niet kunt verklaren.
– Bij vragen over Corona: bel 0800-1351.
– U kunt ook kijken op thuisarts.nl of https://www.moetiknaardedokter.nl/corona-test/ voor de laatste informatie.

URGENT: Mondkapje dragen a.u.b.

Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen als u naar onze praktijken komt.

Graag bij binnenkomst dragen, ook in de gang en de wachtkamer en gedurende uw gehele verblijf.

Wij helpen u bij voorkeur op afstand en alleen fysiek op de praktijk als het echt niet anders kan.

Nooit meer in de telefonische wachtrij!

Met ons nieuwe telefoonsysteem teleQ hoeft u nooit meer te wachten aan de telefoon als u met Gooise Huisartsen belt. Wij bellen u terug wanneer het u uitkomt!

Met dit nieuwe systeem kunt u een telefonische afspraak inplannen bij de assistente op een tijd die u uitkomt. Voor spoed zijn wij net als voorheen áltijd direct bereikbaar.

Uiteraard kunt u voor herhaalrecepten, het maken van afspraken, eConsulten en labuitslagen nog steeds terecht in onze app MedGemak.

Als u tòch graag wacht aan de telefoon dan kunt u zelf bepalen dat u blijft wachten op een beschikbare medewerker, maar u kunt altijd een terugbelafspraak inplannen wanneer het u schikt.

Nieuw: videoconsulten!

Gooise Huisartsen biedt nu de mogelijkheid voor VIDEOCONSULTEN.

Door de maatregelen rondom het Corona virus wordt fysiek contact vaak afgeraden. Toch vinden wij het prettig om u te kunnen zien. Hierom zijn wij de samenwerking aangegaan met WeSeeDo. Via deze organisatie kunnen wij u op afstand toch een “echt” gesprek bieden. Beeldbellen via WeSeeDo is eenvoudig en je hoeft geen ervaren computergebruiker te zijn om te starten. Het enige wat u nodig heeft is een telefoon of computer met camera en microfoon. Wij doen de rest!
Hoe gaat het in zijn werk
Met vragen of klachten belt u met de assistente. Zij zal tijdens de telefonische triage aan u vragen of u wilt beeldbellen. Als dit mogelijk is, ontvangt u per mail een link welke toegang geeft tot de digitale wachtkamer. U neemt plaats in deze digitale wachtkamer en de huisarts zal verbinding maken op het afgesproken tijdstip.
U ontvangt van uw huisarts een link per e-mail of per SMS met een inlogcode.
Dit bericht ontvangt u van WeSeeDo. De mail of SMS bevat ook een afspraak op datum en tijd.
Kort voor uw afspraak klikt u de link  aan en toetst u de opgegeven code in op uw mobiel, tablet of laptop.  U komt dan in de virtuele wachtkamer van de huisarts.
Uw huisarts ziet dat u zich hebt aangemeld en maakt contact op het moment van de afspraak. Zodra uw huisarts contact met u maakt, moet u akkoord geven en het videogesprek komt dan tot stand.
Let op: WeSeeDo werkt alleen op de browsers Google Chrome en Safari. Het kan mogelijk zijn dat de link, die via WeSeeDo gestuurd wordt, in de ongewenste post terecht komt.
Veiligheid
Uw privacy blijft gewaarborgd. WeSeeDo staat alleen op Nederlandse servers. Er wordt geen data opgeslagen en WeSeeDo is AVG-proof. Daarnaast voldoet WeSeeDo aan de ISO 27001 en NEN 7510 eisen.

Gooise Huisartsen opent praktijk in Blaricummermeent

Zorg wilt u het liefst dicht in de buurt hebben. Toch heeft de Blaricummermeent lange tijd geen eigen huisartsenpraktijk gehad. Vanaf 3 juni komt daar gelukkig verandering in. Als eerste in de meent opent Gooise Huisartsen Blaricum daar namelijk een praktijk. De praktijk biedt ‘reguliere’ huisartsenzorg en praktijkondersteuning bij chronische ziekten. Ook kunt u er terecht voor psychologische ondersteuning en zorg op een meer moderne en innovatieve manier. Zo kunt u gemakkelijk digitaal een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen, beeldbellen en WhatsAppen met de huisartsen en zelfs gebruikmaken van de speciale app.

 

Opening door wethouders gemeente Blaricum
De nieuwe Blaricumse praktijk werkt nauw samen met de andere vestigingen van Gooise Huisartsen in Huizen, zodat er altijd een huisarts dichtbij is. De eerste bezoekers van de nieuwe praktijk waren, overigens om niet-medische redenen, de wethouders mevrouw Kennis en de heer Knoop. Zij hebben de praktijk op 3 juni namelijk feestelijk geopend. 

 

Praktijk is geopend voor inwoners van de Blaricummermeent

U bent zelf natuurlijk ook van harte welkom om, op de gepaste 1,5 meter afstand, een kijkje te komen nemen. Digitaal kennismaken kan natuurlijk ook! Bekijk de website www.gooisehuisartsen.nl en klik op Blaricum. De praktijk staat open voor nieuwe aanmeldingen van inwoners van de Blaricummermeent

Welkom Dr. Beukers!

Per 1 mei komt Dr. Fenny Beukers ons team versterken. Zij is een all-round huisarts met extra belangstelling voor leefstijlgeneeskunde, gynaecologie en kleine ingrepen.

Wij nemen afscheid van drs. Hylke van Thiel, zij zal haar werkzaamheden elders voortzetten. Wij danken haar voor de goede zorgen voor onze patiënten de afgelopen tijd.